Saam - Aikido

Saam – Aikido

Saam wil de mogelijkheden van mensen om contact te kunnen maken en in verbinding te zijn vergroten - Goes, Zeeland

Aikido-groep Goes (50+)

Als je ouder wordt, wordt soepel bewegen minder vanzelfsprekend. Vaak heeft dat minder met slijtage te maken dan we denken. Spanningen in ons leven en weerstand in ons lichaam hebben grote invloed op hoe vrij we zijn in onze bewegingen. Vrij bewegen met minder moeite verhoogt de kwaliteit van het leven. Het is daarom zinvol er aandacht aan te schenken, ongeacht de leeftijd.

Aikido is niet alleen puur fysiek bezig zijn. Een goede coördinatie tussen lichaam en geest krijgt veel aandacht tijdens de lessen. Hoe sta je? Hoe beweeg je? Hoe adem je? Wat denk je, voel je? Hoe gebruik je je stem om stevig en met compassie in het leven te staan? Aikido is heel breed.

De oefeningen zijn divers. Afstemmen op en respectvol omgaan met “de ander” is een belangrijk aspect van de aikido-oefeningen, die soms alleen, maar vaker samen met een partner worden gedaan. Daarin verschilt aikido van tai-chi en yoga. Klik hier voor meer informatie over de verschillende oefeningen.

Aikido 50+ is een aangepaste vorm van aikido zonder al te veel vallen en rollen. Aikido draagt bij aan een gezonde houding. Je kunt daarbij denken aan:

  • Het (her)vinden van een gezonde en ontspannen lichaamshouding.
  • Vergroten van innerlijke rust, stabiliteit en zelfvertrouwen. (Je kunt een stootje hebben.)
  • Een betere waarneming, reactiesnelheid en vrijheid van bewegen.

Je kunt je opgeven via het contactformulier, maar je mag ook gewoon langs komen. De eerste twee lessen kun je vrijblijvend meedoen. De contributie is €26,00 per maand (minimaal).

Reacties zijn afgesloten.