Saam - Aikido

Saam – Aikido

Saam wil de mogelijkheden van mensen om contact te kunnen maken en in verbinding te zijn vergroten - Goes, Zeeland

Aikido-groep Oost Souburg

Tijdens de lessen is er o.a. aandacht voor een goede houding, ademhaling, gebruik van je stem, intuïtief handelen en het vergroten van je innerlijke rust, vrijheid en weerbaarheid. Dat doen we door individuele oefeningen, oefeningen met partners en het trainen met houten wapens. Binnen de aikido-oefeningen kan iedereen zijn eigen, fysieke en mentale, grenzen opzoeken en verleggen. Elkaar daarbij helpen neemt binnen aikido een zeer belangrijke plaats in.

Aikido is leren om in het moment, in het Nu, te zijn, en je tegelijkertijd voor te bereiden op wat er kan gebeuren. Hierdoor is dat wat je leert toepasbaar in het gewone dagelijkse leven en niet alleen in situaties waarin geweld of agressie (mentaal of fysiek) op je pad komt. Om grip te hebben op een situatie is het vooral belangrijk grip te houden op je zelf en goed contact te maken met je omgeving. Het behouden van een ontspannen houding is daarvoor de basisvoorwaarde. Klik hier als je meer wilt lezen over wat we zoal doen tijden de trainingen.

Als je vragen hebt, of je wilt graag eens komen kijken kun je gebruik maken van het contactformulier, maar je mag ook gewoon een keer langskomen. De eerste twee lessen kun je vrijblijvend meedoen.

Aikido is sportief, maar kent geen wedstrijden, geen winnen of verliezen. Toch zijn groeien en leren een belangrijk doel. Vergroten van weerbaarheid, alertheid en uithoudingsvermogen, gaan bij ons altijd samen met vergroten van aanwezigheid, zachtheid en aandacht. Wie wil kan meedoen met een examenprogramma. Saam is aangesloten bij Ki No Kenkyukai International van Yoshigasaki Sensei.

Contributie is €26,00 per maand (minimaal).

Voor meer afbeeldingen van deze groep, klik hier.
Klik hier om het werkboek te downloaden.

Reacties zijn afgesloten.