Saam – Aikido

Saam wil de mogelijkheden van mensen om contact te kunnen maken en in verbinding te zijn vergroten - Goes, Zeeland

Ki is het tegenovergestelde van ik

Ki is een Japans woord voor iets waar we in het Nederlands geen woord voor hebben. We kunnen het dus alleen beschrijven of een of meer woorden gebruiken die een beetje in de buurt komen, zoals verbindende eenheid, levensenergie of aandacht.

Pas realiseerde ik me dat het woord Ki iets vertegenwoordigd dat in alles tegengesteld is aan het woord ik. Ik is de basis van ons dualiteitsdenken. Ik observeer de wereld. Ik heb daar een idee over en ik moet mij daarin staande houden. Ik vertegenwoordig daarmee precies het tegenovergestelde van waar Ki voor staat. Nogal logisch dat ik niet kan bedenken wat Ki is. :-)

 

Reacties zijn afgesloten.