Saam - Aikido

Saam – Aikido

Saam wil de mogelijkheden van mensen om contact te kunnen maken en in verbinding te zijn vergroten - Goes, Zeeland

Feestelijke start van Saam op 13 september 2014

Op 13 september 2014 hebben we op een feestelijke manier de start van Saam gevierd met een seminar van Doshu Yoshigasaki. Naast de eigen leden waren er verschillende vertegenwoordigers van andere dojo’s, die met ons het feest hebben gevierd.

2 reacties

  • Een prachtige start van Saam- Aikido. Eerst is door alle deelnemers een nieuw gezamenlijk Saam-Ki- teken gecreëerd. Daarna onder leiding van Yoshigasaki Sensei ’s ochtends eerst opgewarmd met de Kenko Taiso (gezondheidsoefeningen) en daarbij kregen we veel uitleg over het vrij bewegen van de ruggengraat. Na een heerlijke gevarieerde lunch, ging in de middag het tempo erop met enorm veel verschillende aanvalsoefeningen.
    Mooie denkbeelden meegekregen over vrede, bescherming en vrijheid zowel lichamelijk als geestelijk. Mooi vond ik het idee dat de worp als afronding van de oefening je feedback geeft over de kwaliteit van de oefening als geheel. Hoe zachter en harmonischer hoe beter de kwaliteit en de vergelijking met het bespelen van een instrument waarbij de klank je die feedback geeft. Er valt nog heel veel te leren, fijn!

  • Erwin Meerman schreef:

    Leuke en leerzame dag. Eerste deel veel theorie over hoe en waarom we dingen doen zoals we ze doen. Tweede gedeelte lekker veel actie en zweten!