Saam - Aikido

Saam – Aikido

Saam wil de mogelijkheden van mensen om contact te kunnen maken en in verbinding te zijn vergroten - Goes, Zeeland

Stabiliteit en valpreventie

Als je ouder wordt, wordt soepel bewegen minder vanzelfsprekend. Vaak heeft dat minder met slijtage te maken dan we denken. Spanningen en weerstand in het lichaam hebben grote invloed op hoe vrij we zijn in onze bewegingen en dus ook hoe we reageren als er iets onverwachts gebeurt, of als we ons evenwicht verliezen.

Valpreventie is voorkomen dat je onverwacht ten val komt. Daarvoor is het belangrijk om ontspannen en met een goede balans en coördinatie, ofwel stabiliteit, te bewegen, ook als de jaren gaan tellen. Mobiliteit is niet hetzelfde als stabiliteit. Fietsen en wandelen zijn gezond voor de bloedsomloop, maar vergroten niet de balans of de coördinatie.

Saam-aikido biedt de cursus ‘stabiliteit en valpreventie’ aan. In deze cursus doet u oefeningen die uw balans en coördinatievermogen vergroten en krijgt u ook oefeningen die u helpen mocht u toch eens ten val komen. Dat is dé manier om gezond en vrij te blijven bewegen.

De cursus bestaat uit zes lessen van 1,5 uur. Kosten: €90,00.

Er staat op dit moment geen cursus gepland. U kunt via het formulier hieronder laten weten dat u op de hoogte wilt blijven van cursussen die binnenkort gegeven gaan worden.

Interesse in cursus Stabiliteit en valpreventie

  • Ik ben geïnteresseerd in de cursus ‘stabiliteit en valpreventie’ van Saam-aikido. Houd me op de hoogte van cursussen in de nabije toekomst.

  • Hieronder kunt u, als u wilt uw voorkeuren aangeven.

Reacties zijn afgesloten.