Saam – Aikido

Saam wil de mogelijkheden van mensen om contact te kunnen maken en in verbinding te zijn vergroten - Goes, Zeeland

Aikido-plus-groep Goes

Deze groep heet de plus-groep. We beoefenen aikido zonder al te veel vallen en rollen en met een aangepast tempo. Dat heeft onder andere te maken met de gemiddelde leeftijd die wat hoger ligt dan in de Oost-Souburgse groep. De deur staat echter open voor iedereen.

Tijd en locatie: We trainen op vrijdagochtend van 8:45 tot 10.30 uur in de gymzaal aan de Reigerstraat 3 te Goes (klik hier voor een kaart)

Kleding en wapens: Normaal trainen aikidoka’s in een wit pak met daaroverheen eventueel een zwarte hakama (broekrok). In deze groep hebben we besloten om daarvan af te zien. We trainen gewoon in gemakkelijke (sport)kleding.
Om te kunnen oefenen wordt verwacht dat je een boken en een jo (houten wapens) aanschaft. Die zijn te bestellen tijdens de les.

Ontwikkeling: Spanningen in ons leven en ons lichaam hebben grote invloed op hoe vrij we kunnen bewegen, maar ook hoe vrij we ons voelen. In aikido hebben we daar aandacht voor. Vrij kunnen bewegen verhoogt de kwaliteit van het leven. Je kunt daarbij denken aan:

  • Het (her)vinden van een gezonde en ontspannen lichaamshouding.
  • Vergroten van innerlijke rust, stabiliteit en zelfvertrouwen. (Je kunt een stootje hebben.)
  • Een betere waarneming, reactiesnelheid en vrijheid van bewegen.
  • Je leert vallen en rollen. Minder kans op breuken.

Ontwikkeling en groei zijn belangrijke doelen in aikido. Om de ontwikkeling zichtbaar te maken, maken we gebruik van presentaties waarbij je kunt laten zien welk niveau je hebt. In deze presentaties komen alle disciplines aan de orde: aikido met en zonder technieken, aiki-ken en aiki-jo.

Kosten: De contributie is €30,00 per maand (minimaal).

Als je vragen hebt, of je wilt graag eens komen kijken en meedoen, dan kun je gebruik maken van het contactformulier. De eerste twee lessen kun je vrijblijvend meedoen.

Reacties zijn afgesloten.