Saam – Aikido

Saam wil de mogelijkheden van mensen om contact te kunnen maken en in verbinding te zijn vergroten - Goes, Zeeland

Aikido-groep Oost Souburg

Tijd en locatie: We trainen op dinsdag- en donderdagavond van 19:30 tot 21:00 uur in de dojo aan het Koopmansvoetpad 81 te Oost Souburg (klik hier voor een kaart). Bij warm weer trainen we ook vaak op het strand van Dishoek bij parkeerterrein Zwanenburg.

Samenstelling: Één van de bijzondere kenmerken van aikido is dat iedereen met iedereen kan trainen. Daardoor is de groep in Oost-Souburg zeer divers van samenstelling: jong-oud-vrouw-man-gevorderd-beginner. Vanaf 14 jaar kun je al meedoen. Ben je jonger en wil je graag meedoen, dan kijken we samen of dat lukt. Er is geen bovengrens qua leeftijd. Zolang je voldoende fit bent, kun je meedoen.

Kleding: Aan de kleding kun je nog goed zien dat aikido zijn wortels heeft in Japan. In de dojo trainen we in witte tenues, ofwel gi’s, en hierover dragen we desgewenst een zwarte hakama. Dat is een broekrok zoals die ook ooit door de Samoerai, de Japanse ridders, werd gedragen. De hakama is een opvallend visueel kenmerk binnen het aikido. Het verbindt ons met onze geschiedenis én met de filosofie van het aikido. Het dragen van een hakama is niet verplicht bij Saam-aikido en is niet aan niveau gebonden. Je beslist zelf of je wel of niet een hakama wilt dragen. Als we op het strand trainen, ben je helemaal vrij om te dragen wat je wilt.

Ontwikkeling: Ontwikkeling en groei zijn belangrijke doelen in aikido. Vergroten van weerbaarheid, alertheid en uithoudingsvermogen, gaan hand in hand met vergroten van aanwezigheid, compassie en aandacht. Om de ontwikkeling zichtbaar te maken, maken we gebruik van presentaties waarbij je kunt laten zien welk niveau je hebt. De verschillende niveaus zijn beschreven in 8 stappen. Je begint bij stap 1 en groeit door zolang je wilt.

Kosten: De contributie is €30,00 per maand (minimaal).

Als je vragen hebt, of je wilt graag eens komen kijken en mee doen, dan kun je gebruik maken van het contactformulier. De eerste twee lessen kun je vrijblijvend meedoen.

Reacties zijn afgesloten.