Saam - Aikido

Saam – Aikido

Saam wil de mogelijkheden van mensen om contact te kunnen maken en in verbinding te zijn vergroten - Goes, Zeeland

Aiki-lab seminar: Aikido door verbinding

In English

O.l.v. Hans de Win sensei
Zondag 25 november 2018

Dit seminar bouwt voort op de lessen van Corky Quakenbush sensei. In zijn Aiki-lab seminars hebben we kennis kunnen maken met aikido waarbij de verbinding (ki-flow) centraal staat en geen technieken worden gebruikt. In dit seminar doen we veel oefeningen waardoor deze werkwijze makkelijker én inzichtelijker wordt.

We gaan daarnaast ook aan de slag om deze techniek- en geweldloze werkwijze toe te passen binnen een praktijk waarin technieken belangrijk zijn. We kijken daarbij naar de verschillende rollen van nage en uke en naar enkele afzonderlijke technieken. Die blijken hele mooie nieuwe leerervaringen in zich te dragen, wanneer ze benaderd worden vanuit het aiki-lab perspectief.
In dit seminar dus aandacht voor aikido mét en zonder technieken, waarbij het onderscheid tussen het een en het ander steeds vager mag worden. Eenheid is ten slotte de basis van aikido.

Hans de Win geeft les bij Saam-aikido. Meer informatie over zijn leraren en visie vind je op de lerarenpagina en de visiepagina van deze site.

Doel van dit seminar is niet alleen aikido-verdieping. Het doel is ook elkaar te ontmoeten en nieuwe aikido-contacten te leggen. De uitnodiging gaat dan ook uit naar aikidoka’s van alle stijlen. Als er voldoende belangstelling is, kunnen we na het seminar samen een hapje eten.

We zien je graag op de mat op 25 november in Oost-Souburg.

NB: Ben je wel geïnteresseerd, maar kun je er niet bij zijn, of is dat nog onzeker, laat het ons weten! Deel deze pagina alsjeblieft binnen je aikido-netwerk.

 

Reacties zijn afgesloten.