Saam – Aikido

Saam wil de mogelijkheden van mensen om contact te kunnen maken en in verbinding te zijn vergroten - Goes, Zeeland

Paul Linden sensei

13 en 14 december ben ik naar België afgereisd om les te krijgen van Paul Linden sensei. Een oude rot in het aikidovak uit America. Zijn werkwijze is zeer breed. Je kunt aikido op vele manieren beoefenen, van het uitvoeren van technieken zonder verbeelding tot een vrije spirituele dans. Om een van de manieren goed te kunnen beheersen, moet je eerst de andere manieren beheersen. Er is dus geen hiërarchie.

De filosofie van Paul Linden is dat mensen van nature geneigd zijn om met agressie te reageren op bedreiging en dat aikido training er toe bijdraagt om op een liefdevolle manier te reageren wat geheel tegennatuurlijk is. Vrijheid, liefde en kracht zijn de drie basisvaardigheden die je oefent met aikido. Onder alle omstandigheden vrij blijven, liefde kunnen geven en krachtig zijn. Een liefdevolle houding maakt je niet alleen zachter, het maakt je ook sterker, vrijer en effectiever in je handelen. De vier ingrediënten voor een goede basishouding: een open hart, schijnen als een ster, een recht lichaam en een correcte houding van de heupen.

Door oefeningen hebben we ervaren dat het lichaam sterker wordt als je de waarheid spreekt, aardig doet, duidelijk spreekt en dat het lichaam minder sterk wordt als je liegt, negatief denkt of mompelt.

Meer informatie: www.being-in-movement.com (van harte aanbevolen)

Reacties zijn afgesloten.